Megyei munkaerőpiaci kerekasztal (MMK)

Megyei munkaerőpiaci kerekasztal (MMK)

Feladatunk, Pest megye gazdasági fejlődési irányainak megismerése, és az ennek megfelelő jelenlegi és jövőbeni munkaerő piaci igények feltérképezése, annak érdekében, hogy a gazdasági fejlődés irányainak és a munkaerőpiac igényeinek megfelelő lehessen Pest megyében a szakképzési és felnőttképzési rendszer struktúrája.

Ebben egyeztető testületek, a megyei munkaerőpiaci egyeztető kerekasztal (a szakképzés, a kormányhivatal, az önkormányzat és a nagyvállalatok képviselőivel), és a megye húzóágazataiban a Pest megyei mikro, kis és közép vállalkozókból álló Ágazati munkacsoportok nyújtanak segítséget Kamaránk számára.

A fenti információkat felhasználva figyelemmel kísérjük és értékeljük, a szakképző intézményekre és fenntartókra lebontott középtávú képzési szerkezetre vonatkozó javaslatban meghatározott képzési irányok megvalósítását, különös tekintettel annak munkaerőpiaci hasznosulására. Ennek megfelelően a PMKIK feladata Pest megye vonatkozásában a szakképzésre vonatkozó fenntartói megállapodásokban bekövetkező változások nyomon követése, felülvizsgálata és véleményezése.

Rendezvények, fórumok szervezésével, megyei vonatkozású elemzések, kutatások bemutatásával, törekszünk arra, hogy hidat képezzünk a gazdaság szereplői és leendő szereplői között.

Kapcsolat:

Mihók Viktória

MMK program koordinátor

munkaerőpiaci referens

Telefon: 70/ 339-9940

E-mail: mihok.viktoria@pmkik.hu

 


Aktualitások

Rendezvények

Középtávú képzési szerkezet