Szakirányú oktatás (gyakorlati képzés) duális képzőhelyen

Szakirányú oktatást (szakmai elméleti és gyakorlati képzést) a szakképző intézmény vagy a duális képzőhely folytathat.

 

A duális képzési forma előnyös a tanulók és a gyakorlati képzők részére is. A cégek saját igényeiknek, elvárásaiknak megfelelően képzett, fiatal munkaerőhöz juthatnak. A fiatalok pedig már a tanulóévek alatt megismerik a cég technológiáit, a munkahelyi elvárásokat, a duális képzésben töltött évek alatt pedig piacképes tudást szerezhetnek.

Az új szakképzési törvény jelentős változást hozott a szakmai gyakorlatos diákok duális képzőhelyen történő foglalkoztatásában is. Az eddigi tanulószerződést ugyanis szakképzési munkaszerződés váltja fel.

A már megkötött tanulószerződések kifutó rendszerben továbbra is érvényben vannak.

A határozott idejű szakképzési munkaszerződéssel a tanuló és a duális képzőhely között munkaviszony jön létre a munka törvénykönyve alkalmazásával bizonyos eltérésekkel. Ezzel együtt jár az is, hogy a tanulói pénzbeli juttatás helyett munkabért kell fizetni a gyakorlatát töltő tanulónak. A szakképzési munkaszerződés alanya munkavállalóként a tizenötödik életévét betöltött tanuló lehet. A munkaszerződést a duális képzőhely feltölti a regisztrációs és tanulmányi rendszerbe.

A duális képzőhelyeket továbbra is a gazdasági kamara tartja nyilván és ellenőrzi a képzés minőségét.

A duális képzéssel kapcsolatban bővebb információ és kiadvány az alábbi linken található:

https://tanuloszerzodes.hu/dualis-kepzessel-a-munka-vilagaban/

A szakképzési munkaszerződéshez és a tanulószerződéshez kapcsolódó normatíva- és költségkalkulátor az alábbi linken érhető el:

https://tanuloszerzodes.hu/normativa-es-koltsegkalkulator/


Tanulószerződés