Visszatérés a weboldalhoz

Kamarai Üzleti Kerekasztal 2015.10.21 -én elhangzott előadások

Kamarai Üzleti Kerekasztal 2015.10.21 -én elhangzott előadások

2015. október 27. | Előadás

Kamarai Üzleti Kerekasztal: „Ötletek, találmányok, szabadalmak bűvöletében és útvesztőiben. Ötlettől a monopóliumig. Hogyan kezdjünk hozzá és hogyan őrizzük meg találmányunk piaci és erkölcsi értékét?”

Danubia Szabadalmi és Jogi Iroda Kft 2015. október 21.
 

 
A 2015. október 21-én megrendezésre került „Ötletek, találmányok, szabadalmak bűvöletében és útvesztőiben. Ötlettől a monopóliumig. Hogyan kezdjünk hozzá és hogyan őrizzük meg találmányunk piaci és erkölcsi értékét?” című Kamarai Üzleti Kerekasztal rendezvény, melynek házigazdája a Danubia Szabadalmi és Jogi Iroda Kft., a Danubia IP Innovációs Tanácsadó Kft. és a MineLight Kft. volt, nagy érdeklődés mellet, a résztvevők kiemelkedő aktivitásával zajlott.
 
A résztvevők azon kívül, hogy megismerhették a házigazdák és egymás tevékenységét, érdekes kérdésekre kaphattak választ a találmányok védelme, a szabadalmi oltalom szerzés és az egyéb iparjogvédelmi kérdéseket illetően.
 
Megtudhatták, hogy miért fontos a fejlesztések előtti újdonságkutatás, a technika állásának feltárása, a téma és  a versenytársak folyamatos monitorozása, a professzionális szabadalmi adatbázis használata, hogy miben különböznek a publikus illetve a térítéses szabadalmi adatbázisok valamint, hogy milyen értékes üzleti információk, elemzések nyerhetők ki egy ilyen gyűjteményből (MineLight Kft).
 
Az előadók választ adtak olyan kérdésekre is, mint például hogyan és mikor érdemes publikálni egy ötletünket, milyen hasonló védelmek vannak a szabadalmi oltalmon kívül, mikor ki vállalja a felelősséget, vagy mit tehetünk akkor, ha mások bitorolják a szabadalmunkat (Danubia-csoport).
 
A délelőtt legfőbb konklúziója az az üzenet volt az ötletgazdák, a találmányok hasznosítói felé az, hogy „egyedül nem megy”, azaz a mai világ már nem úgy működik, hogy egyedül, magánemberként hatékonyan és sikeresen meg lehetne valósítani egy új megoldás piaci hasznosítását. A hatékony találmányhasznosítás a mai világban már mindenképpen csapatmunka, ahol a pénzügyi befektető, a jogi képviselő és a közgazdász együtt dolgozik a feltalálóval (Danubia-csoport).
 
Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban szeretné felvenni a kapcsolatot a házigazdákkal, vagyis a DANUBIA- csoporttal és a és a MineLight Kft-val kérem, írjon a central@danubia.hu vagy a minelight@gmail.com e-mail címekre. Ezek központi e-mail cím, amelyet folyamatosan figyelnek, így mindenféleképpen a megfelelő szakértőhöz fog eljutni a megkeresése. Számukra nem létezik rossz kérdés, ezért kérjük, írjon bátran nekik!
 
 Üdvözlettel:        Gyovai János
                PMKIK alelnök
  


 

innováció rendezvény utóélet kamarai üzleti kerekasztal