Építőipari ellenőrzés

Építőipari ellenőrzés

A Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara, a 191/2009 Korm. rendelet 39.§ (1) bb) pontja alapján az építőipari kivitelező vállalkozók ellenőrzésére jogosult szervezet.

Az éves ellenőrzési tervnek megfelelően az ellenőrzés alá vont építőipari kivitelezéssel foglalkozó vállalkozásokat az ellenőrzés tényéről és folyamatáról kamaránk, előzetesen kiértesíti.

Adatbemutatással történő, vagy telefonon előre egyeztetett időpontban helyszíni ellenőrzést kezdeményez a kijelölt gazdálkodó szervezeteknél.

Az ellenőrzés célja: a jogszabályszerű működés vizsgálata, az építőipari kivitelezői nyilvántartás alapján.

Az ellenőrzés alapját képző regisztrációs adatlap az alábbi linken megtekinthető: http://regisztracio.kivreg.hu/web/index.php?frame=Search

 

Az ellenőrzés típusa: adatbemutatással történő ellenőrzés vagy helyszíni ellenőrzés

 

A Kamara főtitkára által kijelölt munkatársak a vizsgálathoz szükséges (a mellékletben szereplő) dokumentumokat az adatkezelési szabályzatnak megfelelően kezelik.

Lásd: A PEST MEGYEI ÉS ÉRD MEGYEI JOGÚ VÁROSI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓJA az építőipari kivitelezői ellenőrzés során megvalósuló adatkezelésről.

 

Melléklet:

A helyszíni ellenőrzéshez szükséges dokumentumok listája:

  • Bizonyítványok (A cég tevékenységi körének megfelelő szakképesítésekről)
  • Szerződések (munkaszerződés, megbízási szerződés - a tevékenységi körnek megfelelő munkatársak státuszának igazolására)
  • Egyéb (minden olyan dokumentum, amely az építőipari regisztrációs adatlap esetleges módosítását alátámasztja)